Rita med Perth slutar Western Sydney sju-match A-League vinnande streck

En föryngrad Perth Glory har fortsatt sin förbättrade form genom att avsluta Western Sydney Wanderers sju-matchiga A-League-vinnande lopp i en spännande 2-2-lopp på nib Stadium på lördagskvällen. Staden de nya A-League-kungarna i Melbourne efter pulserande derby vinna Läs mer

Glory uppträdde som en tredje seger i en vecka när Mitch Oxborrow levererade sitt första A-League mål i stil på 60: e minuten. Wanderers säkrade dragningen tack vare en 81: e minuts strejk av Mitch Nichols för att förbli obesegrad i de åtta matcherna och fem poäng klara ovanpå bordet. Perth gjorde den perfekta starten med Diego Castro konvertera en straff inom de första två minuterna. Wanderersna hotade dock och drog sig i 20: e minut tack vare ett kliniskt exakt hörnspelspel.Hörnet togs av Dario Vidosic som gick kort till Nichols och sedan Scott Jamieson körde den i lådan där Brendon Santalab väntade på att lägga hem sitt andra mål för säsongen.

Det var Wanderers som fortsatte att tryck för ett annat mål på vardera sidan av halva tiden tills Oxborrow gick med i festen. Vänsterfotaren tog en frispark nästan 30 meter hemifrån och bröt skottet runt väggen. En dykning Redmayne hade ingen chans att stoppa det att hitta rätt hörn. En annan välarbetad del av Western Sydney där Romeo Castelen och Andreu satte upp Nichols, såg matchen med 2-2-loppet.

Wanderersna har en kort vändning innan de hyser Newcastle Jets på julafton, medan Glory tar på sig en hungrig seger i Melbourne nästa söndag.Glory tränare Kenny Lowe kunde inte vara lyckligare, med sju poäng från tre matcher hemma under den senaste veckan för att ge sin årstid ett stort behov.

“Jag är så stolt över spelarna.Många av dem gjorde tre matcher på sju dagar och några av dem sprang ur bensin med 15 att gå, men det kan förväntas, säger Lowe. “De är ett superlag, men på natten gjorde vi någonsin så bra och det visar bara hur bra vi gjorde mot dem.”

Wanderers tränare Tony Popovic var lycklig nog med oavgjort efter att ha blivit bakom två gånger. “Vi utförde inte tidigt och erkände ett mycket mjukt mål, men vi svarade med ett mycket bra mål och hade kontroll över spelet”, säger Popovic. “Men då gick vi bakom en gång till och Perth hade något att hålla fast vid, det kunde ha varit annorlunda om vi gick fram.” “Men det var inte att vara och vi är glada att få poängen hemifrån. “

Leave a Reply